zblogom pameti!
"Najnečitaniji aktivni blog 2018. godine!"
- Dnevni Avaz

"ja uopće ne ocjenjujem blogove, i umro sam ima godina i godina"
- Roger Ebert

"Transcendentalno, ezoterično, meditativno!"
- Hajdar Hadžemović
boxevinajmanje sramotni pokušaji poezije 2017 (od kojih neki i valjaju)
posjete: 46776

17.02.2017.

Holivudski kliše

Otkako pamtim, nepopravljiva sam kad su u pitanju smeće filmovi i roza književnost. Da li u vidu parodija, ili tajnih pms-om indukovanih sesija uživanja u istim, to ne mogu da objasnim. Pošto se od zadnjeg prekida odnosa sa jednim govnetom od insana pokušavam popraviti i obračunati sa svojim manama, smislila sam genijalan plan. Kako se izliječiti, kako puknuti balončiće, podignuti samopouzdanje, kako raskrstiti sa idejom fantazija koje nameću filmovi poput Bridget Jones ili Kako izgubiti dečka u 10 dana, nego postaviti situaciju kao iz holivudskih filmova i pustiti da stvarni svijet učini svoje.

Da se riješim post-semestralne depresije, i da se trznem, prihvatim poziv/dogovorim par dejtova i odlučim da ću napisati priču o tome, igrat se s tim i tako to sve izbaciti iz sistema. Prvi dejt je bio sa random likom s kojim sam studirala na prvom fakultetu, i bilo je onako kako sam očekivala. Drugi je trebao biti sa random osobom upoznatom preko prijatelja, koja je trebala da popuni kliše studenta sa etf-a, treći sa gejmerom/hajfantazi neckbeardom, četvrti sa muzičarem i onda dalje šta usput dogovorim.

Međutim, drugi dejt se ispostavi kao neočekivano zanimljiv stvor. Ispostavi se da volimo iste stvari, da smo u sličnim omjerima nesigurni, i da jednostavno funkcioniše. Zadnja tri dana su neodoljivo gorko-slatka kombinacija holivudskih klišea i stvarnosti. I "drugačiji" je. Prva je osoba na svijetu koja mi je rekla:"Volio bih da više pričaš." I sviđa mi se. Mnogo, mnogo. I prelijepo je. U kojem god smjeru da ode, dobila sam svoj holivud i to me čini tako sretnom, da ću sad rahat da spremim i razvalim ovaj jedan ispit što mi je ostao da očistim semestar. Toliko o tome.